Musik.

Jag har absolut inget bättre för mig.. Idag är jag absolut inte arg på kulturtanter, idag är jag inte ens sur över något annat! Idag har varit en sådan där typiskt bra-dag. Jag har inte gjort nått vettigt. Jag har bara lyssnat på lysande musik, ätit gott och kommit över min förkylning :) Jag har målat, till (som sagt) väldigt lysande musik, blandat med en och annan dunka-dunk-låt. Musik tycker jag är som bäst när den är fin, hoppig, tung, sorglig, mörk, glad, långsam, snabb, melodibaserad, mystisk, elegant eller sångbaserad. Ni hör, jag har noll koll på min stil. Det enda jag vet är att jag är allätare med viss indiefablör. Ändå har en tjej som heter julia prickat helt rätt.. lysande musik! Hennes (och Min) lista finns på spotify och heter Pour by juliaelise. Kanske slår jag inte på den en lördagskväll, om inte pojkvännen och jag spelar ett parti schack alltså!

Sen har jag varit och kollat på lägenhet med Emma! Inte så fin, men en två mitt i stan, Emma och Robban förtjänar bättre.. Pss. Vill gärna att Emma flyttar. Inte för att jag hatar Slemmot, utan för att jag inte gör det. Vill ju egentligen ha det precis som det är, eller var.. Hon och jag! Jäkla karlar, att komma och förstöra så! Vi skulle ju vara singlar för alltid. Flytta till götet och hänga med Håkan eller iaf killar med lite längre, gärna lockigt, hår och ray bans. Vi skulle dansa bort alla nätter, barfota, på vårat trägolv. Sitta på ballen med hatten på och ett glas rött i handen. Lära oss vissla som bara de i götet kan.

Men vem säger att jag inte kan rymma hem till henne på en kopp te då och då.





Nej nu ska jag mysa och hoppas på att Pelle kommer hit snart!
Svejs!


Ibland.

Ibland vill jag bra åka bil....


Kulturtanten?

Finns hon inom mig? Jag tror det. Ibland så. Fast egentligen inte alls. Jag är mest intresserad av det som tilltalar mig, och kanske stämmer det inte alls in på den traditionella KULTURTANTEN. Hon lever på groddar, bönor och sojakorv. Hon gillar konst och tycker att en människa som häller röd mjölk över hela sig själv i ett statement är helt fantastiskt! Hon gillar inte rakhyvlar och bär stora glasögon. fast inte längre för nu är det mainstream.
Det är viktigt för kulturtanten, att inte vara just mainstream. Det är helt klart ocoolt.

Men låt mig säga dig en sak.. lilla kulturtanten. Du är mainstream!


Det är ett hårt samhälle för kulturtanten nu för tiden. Kulturtanter springer runt omkring mig. Överallt! I alla former. Visst, de flesta är kopior. Men de gör det svårt för den verkliga stackars kulturtanten.


Kulturtanten kan vara något otroligt okulturellt egentligen. Hon vill vara ensam, ensam om att vara sig. Autentisk, originell och ensam i sitt slag. Hon tycker att det är det som är det häftiga med kultur, att man kan tillhöra men aldrig vara den andra lik. Fast varför kommer det sig då att man ändå kan sätta en sådan prägel som jag just gjort på kulturtanten? Visst alla kulturtanter äter inte groddar, bönor och sojakorv. Men visst finns det normer inom kultursfären också. För att vara en riktig kulturtant är det saker man bör veta, allt från Bourdieu till att Linda Skugge gått över till The dark side. Vet man inte det kan en sammankomst med kulturtanterna lätt jämföras med den dagen i sjuan som du tappade brickan i matsalen, och alla skrattade. Men de som du kommer ihåg mest är de som flinade. Dem flinar och de är så mycket bättre. Bättre än dig, det ska dem komma ihåg läänge.



Jag är inte kulturtanten. Så länge som jag försökt vara henne. Men nu, nu vet jag inte längre. Jag tror inte jag tror på henne. Hon är inte alls den jag vill vara. Hon är inte originell alls, hon är skapad, en gång väldigt kreativt skapad. Men kreativiteten har försvunnit. Hon litar allt mer på hennes kompisar och på hennes utseende. Det ska nog gå ändå tänker hon. Hon ser ju i alla fall ut som kulturtanten.

Hon har spelat ut sig själv. Hon är mainstream!


Kanon helg!

Fritzchoff was hereüber och gjorde Trappan osäker! Ungefär sähär gick det;

Vi gick till DK shotta shottar,
köpte cider för bara tjugo spänn,
Rökte ciggen på balkongen dansa disco och gick på toalett!!

Sen sa vi:

Ta mig hem, taa mig hem, Taaa mig hem.. till Dalkarleeeen.
Bor på fyran, 4080, Ta mig hem Påskharen!

Melodi: West virginia - Dj Ötzi

Sen fånade vi oss lite;



Igår kväll blev det töntig parfilmstittning! Blindness Jag var den enda som tyckte att det var bra. men sen tycker ju jag att Gael Garcia Bernal kan va väldigt fin att se på. dock inte i denna film.
 
Nepp nu ska jag till skolan.



Hejsvejs!


I'm Throwing My Arms Around Paris.





Jag och Pelle funderar på att åka till ett av mina absoluta önskeresemål, Paris!



Streetart!

Ett jäkligt coolt uttryckningsätt.










Ballt tycker jag som är kulturnisse på Universitetsnivå.
Vore det inte kul om din gata såg ut såhär istället?


Nytt är bra!

Trots att sommaren snart är över sörjer jag inte. Jag har haft en bra sommar hemma i Nyköping med alla mina underbara vänner. Det har varit en sådan sommar som jag behövde. Jag har inte gjort så mycket men jag har ändå hunnit åkt till Alanya med mamsen en vecka och varit hos min kille nere i Kalmar! Och vi åkte till Öland, som jag aldrig varit på. Väldigt fint!

Trött på att Pelle står och fotar bron i 72 timmar! :)
Precis när vi kommit över ölandsbron och Pelle ville fota lite så jag njuter av solen.


Jag och Pelle på Midsommar hos Carro!

Efes! Gott
Sista kvällen i Alanya på restaurangen Green Beach.



Men nu är jag tillbaka i Peking och skolan drar snart igång. Och det ordentligt.. under somarn har jag försökt (ok kanske inte så mkt) fundera på vad jag skall göra under mitt sista år på KSM. Men jag kan inte säga att jag kom på något..
men det mest självklara för mig har hela tiden varit... arrangör! Planerare med inriktning på publika arrangemang. Så i år skall jag satsa på endast det spåret fast jag vill inrikta mig på bröllopsarrangerare.

Jag har bestämt vad jag vill göra! Jag vill vara mig. Jag vill inte slå mig fram, med armbågarna. Sådan är inte jag. På det sättet vill jag inte lyckas. På det sättet vill jag inte bygga min karriär

Nu drar det igång i alla fall, men jag har bestämt mig för att massor av kul skall hända detta år också. Förra läsåret var underbart. Och det kan väl egentligen bara bli bättre!
/N


RSS 2.0