på väg till min oas!

Efter mycket om och men ska jag bege mig upp till gräsmattan. Tänkte steka lite mer nu när man har chansen! All min röda färg är som bortblåst och kanske har jag någon nyans mörkare på ryggen min! Idag blir det mest framsida, solen tar inte så mycket för jag har solskyddsfaktor 50! :) Jag har tänkt springa ut i många minuter nu men jag håller samtidigt på att packa lite inför Öland :) Jag och P drar ikväll! Ska bli mysigt värre. Jag vill bada, på en riktigt strand eftersom jag inte har råd att åka utomlands. Så vi ska åka upp till Böda och jag ska bada bada bada...
Men först blir det förstek och Sweet little lies... Glad Midsommar!

Min lilla oas mitt i stan!

Jag har hittat min oas, mitt lilla smultronställe i Norrköping! Inte alls så långt bort faktiskt, gräsmattan på gården för att vara exakt! :) Fick en snilleblixt och gick trapporna upp dit igår när jag var sur för att jag inte kunde hänga med och bada för att jag ändå snart skulle behöva gå till jobbet. Man skymtar en gräsmatta från vår balkong och den ser så mysig ut, och igår upptäckte jag att den också var det! Där låg jag på min filt en timme, kanske lite mer, med min goa bok L.A Candy och myste. Så mycket myste jag att jag gick upp ditt idag igen för lite timmar i solen. Jag älskar den platsen! Himla smidigt att ha min lilla oas så nära tillhands. Där ska jag ligga fler dagar under sommaren. Tror det blir imorgon också! :) Ja för nu har jag läst ut L.A Candy och det är så spännande så.. Natalie-spännande, the hills-spännande, åh vad ska hon göra nu-spännande! Tur att jag har uppföljaren Sweet little lies ståendes i bokhyllan redan. Den ska jag börja mala igenom imorgon, på filten, på gräsmattan, i min lilla oas mitt i stan. :)

Bill och Bull!

Idag är jag lite ledsen och har även lite tråkigt, så jag bestämde mig för att göra det bästa av dagen! Jag syndade med lite shopping. När jag kom hem skulle jag plocka undan bland mina kläder och mitt smink som ligger utstrött lite här och var (mest på min egen säng). Men som alltid blev det inte riktigt så!



Jag gjorde två olika sminkningar istället!


Nr 1. Bill




Blått och Guld är fint tillsammans tycker jag, därför blev det en sminkning med dessa färger:

Microshadow - Silk
Microshadow - Rec
Microshadow - Crystal Queen
Cybershadow - Meteor
Cake Eyeliner - black
Svart kajal
Eyedust - 24 Carat






Nr 2. Bull



Jag älskar eyeliner! Därför blev sminkning nr två en rejäl eyeliner. Enkelt, extremt men snyggt! Jag gillar att jobba med kontraster. Jag har använt:

Svart kajalpenna
Vit kajalpenna
Cake Eyeliner - Black
Cybershadow - Meteor
Microshadow - Satin
Microshadow - Pullution






Såhär glad blir jag av att skjuta upp städningen... Kanske ska gå ut så här med båda sminkningarna på!



Dag 2 på MUS!

Snart drar jag iväg. Igår var min första dag på Make Up Store, jag höll i en privatkurs och tittade på när Malin höll en. Oj Oj Oj mkt att lära känner jag. Men så ska det vara när man är ny på jobbet! Jag har faktiskt kommit på en ny sak med mitt nya jobb. Jag gillar ju att hålla föredrag och sånt, och det är ju vad jag får göra här när jag håller privatkurser. Jag är så rädd att prata inför stora grupper eller personer jag inte känner men jag tycker samtidigt att det är hur kul som helst, man får liksom en kick om man kan det man säger. Jag kom på det under sista året på KSM, att det var kul på våra presentationer, jag gillar nog att prata inför folk ändå!

Stackars stackars min plånbok, idag ska den följa med mig till Make Up Store och inhandla hudvård till mig! Jag har seriösa ha-begär nu.

och snart snart snart kommer jag att flytta till www.nataliewalander.com!

Off to work!

Idag jobbar jag på H&M. Jag tänkte vara grön idag, inget speciellt alls! :) Det ser ut som olika färger men det är det inte, bara olika ljus. (Skuggor: Microshadow - jade och muffin)


Ok när jag väl håller på!





Idag sminkar jag mig lila!

Ljusaste skuggan är: Microshadow - touch
Mellanskugga: Microshadow - butterfly
Mörk skugga: Microshadow - flamenco

Rouge: Wonder blush - cleopatra

Läppar: Isadora Soft touch lipstick nr 53 - coral pink


Min lilla semester i hufvudstaden!

I måndags åkte jag på utbildning i Stockholm. Eftersom jobbet inte riktigt fungerar som jag vill tackade jag (iklädd lejondräkt) gladeligen JA när Make Up Store ringde mig förra veckan och erbjöd mig en intervju. Jag fick jobbet och åkte i måndags upp till Stockholm på intensivutbildning. Jag bodde hos Richard och Anna på Lidingö, i en lägenhet med ett tjockt täcke av byggdamm. Himla smidigt eftersom jag hade en svart dresscode att följa. Dem behandlade mig kungligt och Richard skämde verkligen bort mig. Eller så ville han ge mig mersmak på Stockholm :P Första dagen blev jag bjuden på middag på Stureplan, andra dagen blev jag bjuden på en helkväll på en libanesisk restaurang, där någonstans också, med Richards Ericsson-kompisar. Mkt trevligt, Richards kanadensiska chef var med så jag fick lektioner i Ericsson-engelska och därav många goda skratt. Hon var speciellt glad åt detta fantastiska uttal! (Man pratar helt med svenskt uttal fast på engelska, ni känner igen det från nyheterna, inte alls särskilt lätt kan jag säga) Jag hann också med många rundor på stan och tillslut fick jag tag på ett par nya svarta Cheap Monday-jeans också. Jag är en tönt, jag vågar inte prova dem här i stan, de finns bara på sådana här butiker där man blir fullständigt uttittad och aldrig lämnad ifred. Töntig jag vet men det är så läskigt tycker jag. Jag hinner liksom aldrig få dem över rumpan innan någon sticker in huvudet och frågar hur det går. Är jeansen då för små vill dem hämta ny storlek och det kan hålla på så ett tag och om jag sen inte köper dem känner jag mig dum, så då blir det ofta ett köp som jag egentligen kanske inte är jättenöjd med! Nej men jag ska sluta upp med det nu!

För fyra år sedan anmälde jag mig till en make up artist utbildning på IMC (International Make Up Center) jaa fyra år sen, tiden går! Jag har alltid målat, både på papper, dukar, pappas bil och på mig själv såklart. På skolan var jag helt klart i mitt rätta element. Skolan låg då på Drottninggatan 77, mitt i centrala Stockholm. För mig som bara skrek efter äventyr var det himmelriket. Jag har nog aldrig känt mig så tillfreds. Jag lärde mig inte bara utan jag var duktig på det också. Jag har nog aldrig känt mig så duktig på något. Under utbildningen tackade jag ja till så mycket olika jobb som möjligt. Jag verkligen sög in allt jag kunde få men när jag slutade satsade jag aldrig. Jag blev fast i nyköping. När jag varit fast tillräckligt länge och mitt inre fullständigt skrek efter nya äventyr rymde jag till norrköping för att göra något annat. Egentligen sket jag nog i vad jag gjorde bara jag gjorde något nytt! Under tiden här har jag sminkat en del men aldrig tillräckligt och nu när jag får chansen att jobba med det jag älskar tänker jag inte inte satsa.

Mina dagar i Stockholm förra veckan fick mig verkligen att inse att jag egentligen bara skjutit upp det jag verkligen vill göra några år. Kanske är jag mer mogen för det nu också. Under dessa år på KSM har jag hela tiden varit osäker och undrat vad jag kan och inte. Jag har varit helt ur mitt element egentligen. Tillbaka i Stockolm, på Stureplan i Make up stores huvudkontor hittade jag mig själv, det jag känner mig hemma i och vad jag verkligen är bra på. Tack gud att det finns något!

Jag skulle kunna tänka att jag förlorat tre år men jag är glad att jag har utbildat mig, jag har fått mognaden och många erfarenheter och färdigheter av planering och ledarskap som jag tänker använda mig av nu i min nygamla karriär. 

Nu har jag ett mål och jag kan säga att det är högt. Lite annorlunda känns det, jag har aldrig haft ett mål, inte ens ett litet. Nu har jag världens mål. Men det gör mig glad.

Jag är en fantastisk make up artist, det har jag vetat länge men tillslut vågar jag säga det också.






För er som tycker att det är tråkigt, får bara stå ut. För härmed kommer det vara mer smink i bloggen! Det är en stor del av mitt liv. På bilden är en av mina favvo-microshadows i färgen flamenco, dränkt av eyedust gold och chic.

En chans, att satsa?

Nu har jag en chans att satsa.. kommer jag att göra det denna gång? Jag vet att jag kan men med så mycket annat gäller det att lägga ned tid och energi och framför allt övning! Som att cykla, har man en gång gjort det kan man. Nej det krävs övning och kreativiteten behöver bränsle. Frågan är hur sugen jag är?

Jaha!

Examensfesten igår blev tillslut lyckad. Och jag undrar lite varför just jag var tvungen att gå upp denna tid för att bära ett PA. Denna tid, denna baksmälla! Typiskt mig att säga ja till det. Men jag firade iaf min examen! Bachelor of arts. Låter ganska grymt på engelska tycker jag. Jag skulle nog vilja tacka alla som grattat mig, Linda, Pelle och Michael Godhe (en lärare)! Tack.

Eller vi grattade ju varandra till tusen och tio gånger om igår. Mest för att man glömt vem man redan sagt det till liksom.


Känns lite konstigt. Men det blir väl så antar jag. Själv tycker jag att det är stoort att fått universitetsexamen. Det är liksom u n i v e r s i t e t s e x a m e n! Men samtidigt är det ju ingen skillnad från en dag till en annan. När man tog studenten var det ett sånt avstamp.

Idag och imorgon ska jag njuta men på måndag börjar helvetet. Nej jag tror det här blir bra, men jag är nervös, smått panikslagen om jag ska vara ärlig. Fyra dagar i huvudstaden med boende på Lidingö utan vatten. Kissa i koppar utan att avslöja för brorsan? Eller vuxenblöja?

Jag känner bara: PISSJÄVLASKITVADHARJAGSAGTJATILL:VILLJAGSTANNAIDENNAJÄKLASTAD?VADHÄNDEMEDVÅRAFYRAMÅNADERSSEMESERPLANER?SKAJAGSUMPADEMFÖRETTJOBBJAGKNAPPTVILLHA?JAGHARLÅSTMIG:JAGÄRFASTVARTÄRMINAVÄNNERJÄKLA
PISSSKITÅNGEST.SKIIITNUKANJAGINGAFLERSVORDOMARDETÄR
ÄNNUMERPATETISKTKORTOCHGOTTPANIK


RSS 2.0