Mitt mission misslyckades men vad gör det?

När vi idag vandrade ner mot stan hade jag tänkt att Pelle skulle köpa en sjukt snygg skjorta på MQ. Men så blev inte fallet men vad gör det när denna man prydde alla skyltar i hela butiken.. Mumma! Jag var nöjd ändå. Hur har jag missat denna fantastiska nyhet!




Praktiken är över!

aa shit 12 veckor har gått.. nu återstår ynka sex veckor kvar av skola! Dem kommer springa iväg så fort så fort (lite britt-erik och bamsesaga ironi) Jag har nämligen planerat att sitta ute i vårsolen det mesta av tiden. Jag vill sitta i kärleksparken/"haschhyllan" varje minut jag kan med en go glass i handen eller hämtmat a la spicy hot (spicy flott!). Jag ska parkera mig på en filt med en ljudbok i örat och förhoppningsvis hittar mina fräknar tillbaka till näsan efter ett alldeles för långt uppehåll. Jag är helt överlycklig, jag är nu mer stolt ägare till min ipod classic! Jag fick den av min praktikplats när jag slutade. De bjöd mig först på fin lunch och på vägen hem tog vi en konstig väg och de slängde helt plötsligt in mig på applestore. Ewa och Elisabeth ville köpa en mp3-spelare till mig och jag fick välja vilken jag ville. Jag sa en grön snygg nano men tillslut tvingade de mig att köpa den större och betydligt dyrare classic. Jag är hemskt nöjd! Jag ska fylla den med ljudböcker, O.C-avsnitt, lite How i met your mother, några filmer och annat kul sen ska den med mig vart jag än går i sommar. Jag är lycklig, jäkla materiella ting men ack såå bra!

(Jag bakar lekiskaka btw) På mitt lekis i Nyköping, östra skolans, där fick vi titt som tätt baka lekiskaka och det var det bästa jag visste. Jag har alltid varit en liten gottegris, javisst! Vår underbara fröken Anita kommer vi alla ihåg. Kanske den mest bästa kvinnan i denna värld. Tänk att vara som henne, tänk att hon lyckats vara som hon är alla dessa år. Så otroligt snäll och vacker om jag får säga så. Det är inte för intet jag kommer ihåg henne med det största leendet, hennes ljusa byxor och gammelrosa stickad tröja med vit krage uppstickande underifrån. Hennes pudelkrusiga hår dekorerat med ett ljust hårband. Lasse min extrapappa hade också Anita som ung, det är ju lite kul men han var nog väldigt mycket mer busig än jag var. Fast det skulle han inte erkänna. Nog för att Anita nu i efterhand skämtat om mina glasögon som hon ständigt fick leta efter för att jag kastade bort dem. (Jag ville inte ha glösögon, fast jag valt dem helt själv, ett par smurfglasögon av modellen pojk. Men de hade faktiskt glasögonsmurfen på vardera sida)

 
Här är skönheterna, riktiga gubbrillor!

Hur som helst Lekiskaka kan jag få ett sånt sug efter, kanske är det inte bara kakan som lockar utan också minnena. Jag skulle i detta nuet ge ganska så mycket för att få vara tillbaka i den åldern. För ett tag iaf. Det enda orosmolnet på himlen var om mina smurfglasögon var borta typ. Nu sitter man här, snart färdigexaminerad, utan jobb, utan framtidsplaner, helt fri men ändå ingen känsla av frihet snarare en känning i bröstet, en panikattack som sprider sig genom kroppen. Den tar snart över men tills dess... bakar jag Lekiskaka!

 

och i helgen ska jag roa mig med inflyttningsfest och svenska björnstammen spelning på fredagen och på lördagen blir det Springbreak!

Paniken startar på måndag, första etappen: Presentationer.


Nu är det nära!

Trots att jag ensam går runt med vinterjackan på är våren här. Jag är så jäkla frusen av mig. Jag fryser fortfarande som tusan och alla andra går runt med sina små skinnjackor och jeansshorts. Jag undrar hur mycket fryser inte dom? Kanske ska prova, imorgon är min sista dag på praktiken och jag kanske ska försöka se lite okej ut sista dagen? Ska jag rota fram min skinnjacka eller den hänger ju faktiskt i garderoben i hallen.

Åhh imorgon har jag längtat efter, det känns lite som sommarlov. När jag slutar ska jag möta upp Tove och vi ska hem till henne och grilla! Kanske borde ta vinterjackan iaf eftersom det kommer bli kallt att sitta ute. Men iaf vi ska köpa cider på syrret och ta bussen hem till hennes nyrenoverade radhus. Ja jag har en vuxen vän, nej hon är inte så vuxen som hon låter! Hon är exakt lika ung som mig. och vi båda har helt klart barnasinnet kvar!

Nästa helg blir det kul, jag ska på Norrköping By Night med Svenska Björnstammen spelning!

Jag börjar bli glad nu! Vår vår strålande vår..

Hur kan man vara så fläng!?

Igår gick jag och såg Pattans nya film – Remember me med Jannie. Jag och Jannie myste lite innan på Highlander med vin och det var ju boven i det hela kan jag säga! Jäkla vin.

 

Det var så trevligt att sitta där så vi satt där enda till dess att filmen började så sprang vi bara över till bion. Men jag blir kissnödig fem minuter in i filmen och måste springa på toa. Jag hatar att behöva tränga sig förbi för att komma ut och de kanske inte blev så glada heller.

 

Jannie och jag gick ju mest för att det var just Pattans nya film och det gjorde nog resten av alla också för biosalongen var fylld med tjejer… och två killar, som satt och skämdes uppe i hörnet. Jag var absolut inte full men absolut påverkad av vinet så allt blev så väldigt mycket mer kul. Mina två fjortis-grannar satt och åhh:ade sig genom hela filmen och jag satt och fnissade. (Ps. det är ingen rolig film. Ds.) Jag klarade mig från monstergarvet enda tills slutet. Men com on… Allt hade gått från dåligt till bra typ, och då befinner sig helt plötsligt Pattan i world trade center och det är 11/9. Jag fick ett sådant utfall där man inte kan sluta skratta. Jag gjorde allt! Jag nöp mig själv i underarmen, försökte hålla igen truten, kolla upp i taket, tänka på något sorgligt.. ja allt men Jannie satt ju också och var likadan så det gick ju verkligen inte att skärpa sig. Hade vi fått i oss skrattframkallande vin? Att alla runtomkring oss satt och grät gjorde inte saken bättre. Snyft-ljuden bara spädde på mitt skratt. Jag är hemsk. Och alla tjejer i salongen hatade oss. Men det var bara så kul och bisarrt alltihopa.

 

I blame it on the wine.. but a oh so fine wine!



Årets roligaste film?


RSS 2.0