Att bryta ihop

Att börja gråta, att fullständigt tappa den jäkla fasaden man byggt upp, så bra egentligen, så väl byggd. Att tappa av riktiga själ eller att tappa för att man behöver det ibland, spelar det någon roll? Har ni någon gång bara gråtit för att det är skönt?
Jag tror man tömmer sig lite på skiten som finns därinne. Några läkande tårar. Idag var det det ensamma namnet på kuvertet jag hittade i hallen som gjorde att jag fällde några läkande tårar.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Ja visst är det skönt att gråta lite bara för sig själv och det är nog som du säger ett bra sätt att få bort spänningar som man går och bär på.



Bra och insiktsfullt där! :))

2010-12-31 @ 09:10:41
Postat av: Susanne



Vad kan man göra för att ändra tankesätt att t ex sluta blanda tankar med fakta vilket är vanligt att man gör. Man vet vad andra tänker om en och så vidare, vilket komplicerar livet ibland väldigt mycket.



Det här gör du för att bygga upp självkänslan succesivt. Ska göras varje dag, så ta fram ett block och en penna, det är vad du behöver och en vilja att förändra tankesätt.



Tacksamhet, att visa tacksamhet för det du har i livet och det du får vara med om varje dag som ger dig tillfredsställelse i livet.

Skriv en lista på tre saker varje dag som du är tacksam för. Exempel: jag är tacksam för min relation till någon. Jag är tacksam för att jag har en fin familj som älskar mig. Jag är tacksam för att jag har ett roligt jobb…etc. etc.



Skriv ner tre bra saker varje dag som du har gjort idag som du är nöjd med. Exempel: jag var noga med mitt jobb idag. Jag hjälpte någon. Jag städade innan jag började med annat.



Skriv ner minst 5 positiva egenskaper om dig själv som du känner du har idag. Exempel: idag var jag rolig när jag.... Idag kände jag mig säker när jag...., idag kände jag en stark vilja.... idag var jag noggrann när jag..... idag var jag duktig som vågade visa mina känslor...jag var modig....idag tyckte jag att jag var fin... idag upptäckte jag att jag klär väldigt bra i gult

2011-01-05 @ 11:26:30
Postat av: Susanne

Håll koll på din energi



Känn efter på en skala från 1-10, var ligger din energinivå vanligtvis. Målet är att ligga mellan 8 och 10.

Definiera energitjuvarna

Det finns många faktorer som sänker vår energinivå, såsom stillasittande, snabba kolhydrater, syrefattig luft, förvirring, hopplöshet, socialt utanförskap och personliga förluster. Vad stjäl din energi? Kan du bryta tankemönster? Öppna ett fönster? Röra på dig mer?

Täpp till energihålen



Släpp taget om sånt som spelat ut sin roll och människor som stjäl din energi. Det kanske är dags att förlåta, rensa ut och gå vidare.

Skjut inte upp saker - gör dem nu!

Sätt gränser - ta inte på dig för mycket.

Ge dig själv egentid. Avsätt en stund varje dag för att fokusera energin inom dig själv genom meditation, avslappning eller yoga.

Fyll på energi



Lista allt som ger dig energi och stimulans. Kanske är det att dricka en vitaminpreppad smoothie till frukost? Simma innan jobbet? Promenera i skogen? Lyssna på musik? Se till att göra/äta/de sakerna som du mår bra av så ofta som möjligt.

Några enkla knep för att få i gång energiflödet:

Rör på kroppen!



Motionera minst trettio minuter om dagen. Att röra på sig ökar lyckonivån i kroppen. Sätt på musik och dansa hemma i vardagsrummet eller gå en rask promenad.

Stretcha kroppen



Att sträcka ut och böja kroppen flera gånger om dagen aktiverar cirkulationen och energiflödet i kroppen.

Andas lugnt



Ta för vana att bromsa upp andningen ett par gånger om dagen. Fokusera på andning genom näsan, då kommer mer syre till cellerna. Dessutom filtrerar nästan luften så att tre fjärdedelar av bakterier och partiklar i luften vi andas in försvinner. Använd buken när du andas och inte bröstkorgen.

Skratta



När vi skrattar fördubblas hjärtfrekvensen, blodcirkulationen stimuleras och syreupptagningsförmågan ökar. De inre organen får en vitaliserande massage och endorfiner frisätts.

Naturen - en kraftkälla



Att vistas i naturen har en dokumenterad läkande effekt. Om du dessutom lyckas pricka in soltimmen minst en kvart om dagen så återställs hormonbalansen i kroppen. Hitta din kraftplats där du kan fylla på energi. Omge dig gärna med mycket gröna växter.

Tankarnas energi



Att mala negativa tankar om och om igen bidrar till försurning och inflammation i kroppen och försämrar hälsan. Du har allt att vinna på att förändra dina tankemönster till mer positiva sådana. När du känner att energinivån har sjunkit - prova att ge dig själv positiva affirmationer.

Upprepa exempelvis följande:

"Positiva känslor flödar i mig."

"Jag tror på mig själv och min förmåga."

"I dag börjar jag om på nytt med nya tankar!"



Ät rätt



Mat ska inte göra oss trötta, tvärtom ska vi bli pigga och lätta i kroppen. Dra ner på snabba kolhydrater och proteiner och ät mer bra fett, fibrer och långsamma kolhydrater. Med Sanna Ehdins IFD-kosten (inflammationsdämpande kost) balanserar du energi-systemen.

Ät exempelvis mycket fet fisk, kalkon, broccoli, lök, vitlök, morötter, hasselnötter, ingefära, rosmarin, fullkornspasta och keso.

2011-01-16 @ 19:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0